
MIYABI 5000MCD - nóż Shotoh 13 cm
Opis
MIYABI 5000MCD - nóż Shotoh 13 cm
Japoński nóż Shotoh z serii Miyabi 5000MCD to mały i wyjątkowy pomocnik w każdej kuchni.. Idealnie sprawdzi się do krojenia, czyszczenia czy obierana warzyw i owoców. Wykonany łącznie ze 100 cienkich warstw, które zagnieżdżają się wokół rdzenia ostrza który składa się ze stali MicroCarbide MC63. Ostrze noża osiąga twardość 66 Rockwella poprzez specjalny proces hartowania CRYODUR. Taki proces utwardzania zapewnia doskonałą stabilność oraz ostre krawędzie noża. Rękojeść została wykonana z drewna brzozy Masur o charakterystycznych słojach, w kształcie litery D. Takie ukształtowanie rękojeści nie powoduje uczucia zmęczenia w trakcie dłuższej pracy, a także zapewnia szybkie i dokładne przesuwanie sie ostrza po żywności. Ostry koniec nóż zyskuje dzięki zastosowaniu techniki Honbazuke. Technika ta to tradycyjny japoński proces, w którym obie strony ostrza są ostrzone i polerowane na trzy różne sposoby. Nóż jest zrównoważony pomiędzy ciężarem rękojeści a ostrzem.
Właściwości:
- autentyczny japoński profil ostrza
- krawędź ostrza jest symetryczna pod kątem 19°
- drewniana rękojeść drewna brzozy Masur o charakterystycznych słojach
- charakterystyczny, damasceński wzór ostrza
- twardość 66 w skali Rockwella
- noża składa się z 100 cienkich warstw
- ostrze utwardzane lodem (CRYODUR®) - temperaturze -196°C
- technika Honbazuke dzięki, której nóż zyskuje ostry koniec
- rękojeść w kształcie litery D, nie powoduje uczucia zmęczenia w trakcie dłuższej pracy
Materiał:
- drewno brzozy Masur
- MicroCarbide MC66
Wymiary:
- długość ostrza 13 cm
- długość rękojeści 11,30 cm
- szerokość rękojeści 1,70 cm
- szerokość ostrza 0,20 cm
- wysokość 3,20 cm
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.