Producenci
MIYABI 5000MCD 67 - nóż Gyutoh 20 cm
Opis
MIYABI 5000MCD 67 - nóż Gyutoh 20 cm
Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 5000MCD 67 to idealne narzędzie dla każdego szefa kuchni. Wyjątkowo ostrym nożem Gyutoh firmy MIYABI możesz kroić wszystkie rodzaje żywności, od ziół po mięso. Ta ostrość umożliwia również krojenie mięsa lub ryb w bardzo cienkie plasterki Wykonany łącznie ze 132 cienkich warstw, które zagnieżdżają się wokół rdzenia ostrza który składa się ze stali MicroCarbide MC66. Ostrze noża twardość 66 Rockwella osiąga poprzez specjalny proces hartowania CRYODUR. Taki proces utwardzania zapewnia doskonałą stabilność oraz ostre krawędzie noża. Rękojeść została wykonana z unikalnego drewna czarnego klonu, w kształcie litery D. Takie ukształtowanie rękojeści nie powoduje uczucia zmęczenia w trakcie dłuższej pracy, a także zapewnia szybkie i dokładne przesuwanie sie ostrza po żywności. Ostry koniec nóż zyskuje dzięki zastosowaniu techniki Honbazuke. Technika ta to tradycyjny japoński proces, w którym obie strony ostrza są ostrzone i polerowane na trzy różne sposoby. Symetryczne ostrze może być używane zarówno przez osoby lewo jak i praworęczne. Nóż jest zrównoważony pomiędzy ciężarem rękojeści a ostrzem. Zaleca się mycie noża ręcznie a także ostrzenia na osełce.
Właściwości:
- autentyczny japoński profil ostrza
- wypolerowana drewniana rękojeść z czarnego jesionu
- charakterystyczny, damasceński wzór ostrza
- twardość 66 w skali Rockwella
- noża składa się z 132 cienkich warstw
- ostrze utwardzane lodem (CRYODUR®)
- technika Honbazuke dzięki, której nóż zyskuje ostry koniec
- rękojeść w kształcie litery D, nie powoduje uczucia zmęczenia w trakcie dłuższej pracy
Materiał:
- unikalne drewno czarnego klonu
- MicroCarbide MC66
Wymiary:
- długość ostrza 20 cm
- długość rękojeści 13,70 cm
- szerokość rękojeści 2,30 cm
- szerokość ostrza 0,20 cm
- wysokość 4,60 cm
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.