
ZWILLING Professional S - nóż do mięsa 20cm
Opis
Zwilling Professional S - nóż do mięsa, do szpikowania 20cm
Najlepsi kucharze na całym świecie ufają jakości i tradycji tej nitowanej serii noży. Z najlepszej stali nierdzewnej, perfekcyjnie wyważone, ostre jak brzytwa to cechy charakteryzujące kolekcje Professional S zapewniając kucharzą bezpieczną i niezawodną obsługę.
Do produkcji noży użyto specjalnej stali nierdzewnej z optymalną ilością chromu i węgla, opatentowanej przez markę ZWILLING J. A. Henckels. Twardość noża to 57 HRC w skali Rockwella charakteryzuje się długotrwałą żywotnością, odpornością na korozję i łatwością w ostrzeniu. Gwarancją tych właściwości jest specjalna metoda utwardzania FRIODUR® - rozgrzaną stal do temperatury ponad 1000 stopni hartuje się w -70 stopniach, czynność tą powtarzając dwukrotnie. Ostrze noża powstaje dzięki metodzie wykuwania z jednego kawałka stali zapewniając jeszcze większą twardość i odporność na stępienie.
Rękojeść mocowana jest trzema nitami chatakterystyczymi do serii Professional S. Wykonana została z bardzo trwałego tworzywa odpornego na przebarwienia, działania kwasów spożywczych czy uderzenia. Perfekcyjnie dopracowane detale zapobiegają osadzaniu się brudu, spełniając dzięki temu normy higieniczne.
Zalety:
- Ergonomiczna rękojeść z tworzywa sztucznego
- Najwyższa jakość w klasycznym wydaniu
- Garda Standard
- Perfekcyjnie dopracowane detale
- Specjalna stal opatentowana przez marke ZWILLING J.A. Henckels
- Hartowane metodą FRIODUR®
- Ręcznie wykuwany z jednego kawałka stali SIGMAFORGE®
- Twardość 57 HRC w skali Rockwella
- Ręcznie szlifowany
- Ostrze noża jest kontrolowane laserowo
- Ostrze posiada dożywotnią gwarancję na wady produkcyjne
- Noże nadają się do mycia w zmywarce do naczyń
- Spełniają normy higieniczne
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.